Omgeving

 

De T-Tuin ligt in de Schakerloopolder op een rustige en prachtige locatie in het polderlandschap en bevindt zich ongeveer 2 km ten zuidwesten van het centrum van het historische stadje Tholen bij het buurtschap Oudeland.

 

Het Oudeland bestaat uit enkele woonhuizen en boerderijen. Het centrum van het gehuchtje bevindt zich op een lichte verhoging in het landschap. In vroegere tijden was het Oudeland een dorp met enkele winkeltjes en een eigen kerk. De begraafplaats die dateert uit de 13e eeuw bestaat nog steeds, maar is voor begraving gesloten.

 

De Schakerloopolder is een van de oudste polders van het eiland Tholen. In de hoogteverschillen van het landschap zie we nog wat terug van oude vaargeulen die daar vroeger hebben gelopen. De polder ligt aan de voet van de Oesterdam. Daar ligt een strand waar veel wordt gerecreƫerd en waar ook veel duikers actief zijn. Verder is de Schakerloopolder bekend om de verschillende meeuw soorten die hier verblijven. Vogelspotters zijn hier regelmatig te vinden. De historische karrevelden hebben ze geprobeerd bij de aanleg van de Oesterdam in stand te houden.

 

De Oesterdam is een dam tussen Tholen en Zuid-Beveland in het oostelijke deel van de Oosterschelde. De dam is met een lengte van 10,5 kilometer de langste dam van de Deltawerken. Hierdoor kun je hele mooie fietsroutes maken richting Zuid-Beveland of West-Brabant.